Συνεχίζονται οι έρευνες στο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.3.22

Συνεχίζονται οι έρευνες στο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων

Συνεχίζονται την Πέμπτη οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των συνεργείων ναυαγιαίρεσης για την κατάσβεση όλων των μικροεστιών φωτιάς και την απομάκρυνση των φορτηγών και οχημάτων από το εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού.


Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που θεωρούνται αγνοούμενοι συνεχίζονται, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.


Υπενθυμίζεται ότι, στο πλοίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άτομα. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.


Από το πλοίο έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες ώρες 14 φορτηγά οχήματα, τα οποία προτού οδηγηθούν σε συγκεκριμένη εγκατάσταση συσκευασίας αποβλήτων, ελέγχονται εξονυχιστικά από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικό πραγματογνώμονα, που έχει ορίσει η εισαγγελία Κέρκυρας και Μεσολογγίου.


Επίσης, τα συνεργείο ναυαγιαίρεσης της MEGATUGS | SALVAGE & TOWAGE έχει προχωρήσει σε απάντληση τουλάχιστον 600 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του, ενώ ρίψεις νερού γίνονται εξωτερικά για τη μείωση του θερμικού φορτίου. Όταν ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των φορτηγών και των οχημάτων από το εσωτερικό του πλοίου, αναμένεται να γίνει και η απάντληση των περίπου 700 τόνων καυσίμων του πλοίου.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.