Άρση μέτρων: Για γήπεδα και πλοία η εισήγηση των ειδικών – Τι θα συμβεί με τα self test στα σχολεία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

10.3.22

Άρση μέτρων: Για γήπεδα και πλοία η εισήγηση των ειδικών – Τι θα συμβεί με τα self test στα σχολεία


 Την περαιτέρω άρση μέτρων όσον αφορά τις χωρητικότητες στα γήπεδα και τα πλοία εισηγούνται οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας

Το «πράσινο φως» για περαιτέρω άρση μέτρων όσον αφορά τις χωρητικότητες στα γήπεδα και τα πλοία εισηγήθηκαν, χθες Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας καθώς διαπιστώνεται ότι οι λεγόμενοι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας επιτρέπουν νέα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγήθηκαν για τα μεν γήπεδα η πληρότητά τους να αυξηθεί στο 75% από 50% που είναι σήμερα ενώ για τα πλοία η εισήγησή τους είναι η πληρότητα να επιστρέψει στο 100% όπως αποφασίστηκε, δηλαδή, ήδη για τα τουριστικά λεωφορεία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένης της χαλάρωσης της ασφυκτικής πίεσης στο ΕΣΥ αλλά και του παράγοντα της βελτίωσης του καιρού λογω της άνοιξης που έρχεται αλλά και στη λογική του στόχου της επιστροφής της σχεδόν πλήρης κανονικότητας μέχρι το Πάσχα.

Για τα self test στα σχολεία

Αντίθετα για τα self test στα σχολεία και το ενδεχόμενο να μειωθούν σε ένα από δύο την εβδομάδα, που ισχύει σήμερα, τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων επέλεξαν να περιμένουν άλλη μια εβδομάδα μέχρι να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους αυτή φαίνεται να έπαιξε το γεγονός ότι για την εβδομάδα 28 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 30.899, αποτελώντας το 30% στο σύνολο των κρουσμάτων covid-19.

Την ίδια εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5,31% σε σύνολο 1.945.947 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,29% σε σύνολο 2.688.678 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,26%. Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.982, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.015. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 0,98.

Σημειώνεται ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.335, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.561.503 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 201 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.222 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πηγή