Τουρκικές προκλήσεις: Παραβιάσεις από UAV’S και μαχητικά λίγο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.3.22

Τουρκικές προκλήσεις: Παραβιάσεις από UAV’S και μαχητικά λίγο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν


Επιμένουν οι Τούρκοι στην ανόητη και επικίνδυνη πρακτική των παραβιάσεων του ελληνικού FIR. 

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην Αθήνα ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι Τούρκοι βγήκαν ξανά στο Αιγαίο.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και μη επανδρωμένα προχώρησαν για μια ακόμη μέρα στις ανόητες παραβιάσεις του FIR Αθηνών, αναγκάζοντας τους Έλληνες πιλότους να απογειωθούν και να τους πάρουν στο κυνήγι πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 10 αεροσκάφη, έξι μαχητικά F-16 – εκ των οποίων τα 2 οπλισμένα – και 2 UAV’s, ένα ελικόπτερο και ένα μεμονωμένο F-16 παραβίασαν 25 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, με τα μαχητικά να «σπάνε το ελληνικό FIR 4 φορές και τα μη επανδρωμένα 21.

Ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν από τις Μοίρες ετοιμότητας και βρέθηκαν σε ελάχιστα λεπτά πίσω από τους εισβολείς, ενώ τα UAV’s στοχοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή από την ελληνική αεράμυνα, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να τα καταρρίψει.


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.