Στο λιμάνι του Πειραιά το αμερικανικό καταδρομικό «USS San Jacinto» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.3.22

Στο λιμάνι του Πειραιά το αμερικανικό καταδρομικό «USS San Jacinto»

 


Ο επίσημος λογαριασμός της διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων ΗΠΑ -Ευρώπης-Αφρικής, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε τους Έλληνες συμμάχους, όπως αναφέρει «για ακόμα ένα θερμό καλωσόρισμα»

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το αμερικανικό καταδρομικό «USS San Jacinto».


Ο επίσημος λογαριασμός της διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων ΗΠΑ -Ευρώπης-Αφρικής, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε τους Έλληνες συμμάχους, όπως αναφέρει «για ακόμα ένα θερμό καλωσόρισμα».



Στη χώρα μας βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS Harry S. Truman (CVN 75), το οποίο έπλευσε τις προηγούμενες ημέρες στο Βόρειο Αιγαίο.


Μετά το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου, η Μεσόγειος και το Αιγαίο πέλαγος είναι οι εγγύτερες θάλασσες για τις συμμαχικές δυνάμεις στο θέρετρο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.


Το USS SAN JACINTO (CG-56) είναι κλάσης Ticonderoga, μιας κλάσης 27 καταδρομικών του Αμερικανικού Ναυτικού εκ των οποίων πλέουν ακόμα τα 22.Έχει μήκος 173 μέτρα, πλάτος 16,8 και μέγιστο βύθισμα 10,2. Κατασκευάστηκε το 1986 στα ναυπηγεία Ingalls στη πολιτεία του Mississipi και αποτελεί μέρος του στόλου από το 1988.

Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500 που του δίνουν τη δυνατότητα να πλέει με μέγιστη ταχύτητα 32,5 κόμβων. Το πλήρωμα του αποτελείται από 340 άτομα, εκ των οποίων 33 αξιωματικοί.

Έχει πάρει το όνομα του από τη μάχη του San Jacinto που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1836.Το San Jacinto είναι η σημερινή πόλη Harris County στην πολιτεία του Texas.

Πηγή 

Πηγή Video