Κω: Μειώθηκαν στους 400 οι διαμένοντες μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.4.23

Κω: Μειώθηκαν στους 400 οι διαμένοντες μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης




 Η συνεργασία της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Υπηρεσίας Ασύλου, απέδωσε καρπούς στο μεταναστευτικό στην Κω.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι μετανάστες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω (ΚΥΤ) ξεπερνούσαν τα 1.400 άτομα και σήμερα οι διαμένοντες μετανάστες στο χώρο δεν ξεπερνούν τους 400, με τις ενέργειες που έγιναν προεξάρχοντος του Αστυνομικού Διευθυντή της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Θέμη Καλαμάτα, του Λιμενάρχη Κω Πέτρου Μαλούκου, του Διοικητή ΚΥΤ Γιάννη Φραγκούλη και την Υπηρεσία Ασύλου της Δομής.

Από πλευράς Λιμενικού Σώματος, αυξήθηκαν οι έλεγχοι στη θάλασσα αλλά και οι παράκτιες περιπολίες στην ξηρά νυχθημερόν όλες τις ώρες με συνεχείς βάρδιες.
Από πλευράς Αστυνομίας έγιναν πολλές στοχευμένες εξορμήσεις στην περιοχή του Πυλίου, αλλά και σε όλες τις περιοχές όπου υπήρχε πρόβλημα που αφορούσε μετανάστες που είχαν παραβατικές συμπεριφορές.
Από πλευράς Διοικήσεως ΚΥΤ και Υπηρεσίας Ασύλου κατεβλήθη η μέγιστη προσπάθεια για τα έγγραφα διαδικασίας Ασύλου.

Με τη συνεργασία των δυο Ένστολων Σωμάτων Ασφαλείας και της Διοικήσεως της Δομής μειώθηκαν κατά 1.000 άτομα οι διαμένοντες μετανάστες, δηλαδή λιγότεροι από το 1/3 που ήταν προ μηνός στο Κέντρο Μεταναστών.