Και όμως : Μετά τις εκλογές, όλα τα προβλήματα των στελεχών του ΛΣ θα λυθούν ; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.4.23

Και όμως : Μετά τις εκλογές, όλα τα προβλήματα των στελεχών του ΛΣ θα λυθούν ;


 Σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  ο ν. 5039/2023 (A’ 83/3-4-2023)  “Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις.”  Ο νόμος αυτός συζητήθηκε και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από την Ολομέλεια της Βουλής την 30-3-2023 μόλις πριν από 5 ημέρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν  τα  άρθρα 48-56, όπου περιλαμβάνονται διατάξεις για θέματα ναυτιλίας, ναυτικών και προσωπικού Λ.Σ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στελέχη του Λ.Σ. παρουσιάζει το άρθρο 52 αναφορικά με την εκ νέου τροποποίηση  (για τέταρτη φορά του άρθρου 28 του ν. 4504/2017)  σχετικά με την δήλωση του  τόπου προτίμησης, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η έκδοση του καλύτερου π.δ. μεταθέσεων (π.δ. 11/2021).

Την 3-4-2023 η ΠΟΕΠΛΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με θέματα που έχει θέσει υπόψη του κ. Υπουργού και τα οποία κατά την ανακοίνωση αυτή έχουν γίνει αποδεκτά.

Στην ανακοίνωση της  ΠΟΕΠΛΣ https://neaplefsi.gr/?p=24707. δεν αναφέρεται γιατί τα αιτήματα που απαριθμούνται σε αυτήν  δεν περιελήφθησαν  στον νέο νόμο.

Να σημειώσουμε, ότι ανάλογη ανακοίνωση με σχεδόν όμοιο περιεχόμενο η ΠΟΕΠΛΣ είχε εκδώσει την 21-7-2022 (χωρίς να υπάρξει κάποια πρόοδος για την υλοποίησή τους). Τότε στα  Λιμενικά Νέα είχαν διατυπωθεί  σχετικά σχόλια για τα αιτήματα που διατυπώνονταν (https://limenikanea.gr/to-kolokotronitsi-kai-to-neo-p-d-metatheseon/.)

Σήμερα η πολυπληθέστερη συνδικαλιστική οργάνωση των στελεχών με την ανακοίνωση της,  λίγες ήμερες πριν τις εκλογές, ενημερώνει τα στελέχη του Λ.Σ. ότι όλα τα ζητήματα έχει μεριμνήσει να λυθούν αλλά  όμως μετά τις εκλογές.

«Από την πλευρά μας απορρίπτοντας κάθε πυροτέχνημα συνδικαλιστικού λαϊκισμού, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της επίμονης διεκδίκησης επιδιώκοντας τη συνεργασία με την πολιτική και φυσική μας ηγεσία για το καλό των στελεχών …. σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στις γυναίκες και τους άνδρες συναδέλφους μας τις αλλαγές, που αποδέχθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως προς το προεδρικό διάταγμα των τοποθετήσεων…» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά τις εκλογές…

Μην ψάχνετε και ούτε να εμπιστεύεστε τις εταιρείες δημοσκοπήσεων …

Ετελείωσε… Ετελείωσε…

Οι συγκεκριμένοι γνωρίζουν και το αποτέλεσμα των εκλογών και τον υπουργό που θα προκύψει μετά από αυτές…

Δεν μας έφταναν τα αιτήματα του “προς τα πίσω”, που μας θύμισαν τον  δήμαρχο Ουδεπόπωτα του Κολοκοτρωνιτσίου, μας προέκυψαν  τώρα μνήμες και συνειρμοί από τον  συμπαθέστατο κινηματογραφικό πολλά υποσχόμενο βουλευτή  Καλοχαιρέτα…. https://youtu.be/-crIQ-vo7HU.

ΥΓ. Το όλο θέμα δεν έχει να κάνει  με την στάση και την έκφραση της  καλής πρόθεσης  από τον πολιτικό προϊστάμενο του  ΥΝΑΝΠ. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα στελέχη του Λ.Σ. από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους και τον ορισμό του “συνδικαλιστικού λαϊκισμού”

Πηγή