Μύκονος: «Απόβαση» δυνάμεων της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα και τη διαφθορά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.4.23

Μύκονος: «Απόβαση» δυνάμεων της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα και τη διαφθορά


 Η πρώτη «απόβαση» ειδικών κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ στη Μύκονο, για τη «θωράκιση» του νησιού από την εγκληματικότητα και τη διαφθορά, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα.


Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που παρουσιάζει το protothema.gr, από χθες βρίσκονται ήδη στο «νησί των ανέμων» δυο ομάδες ΟΠΚΕ με ειδικά υπηρεσιακά οχήματα ενώ σήμερα αναμένεται να φθάσει στο νησί εξαμελές κλιμάκιο της Ασφάλειας με δυο υπηρεσιακά οχήματα, μια ομάδα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής από το Τμήμα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.


Η σύνθεση των κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ, όπως προκύπτει από το έγγραφο του protothema.gr, θα αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και νέα κλιμάκια θα φθάνουν και θα αναχωρούν μετά από λίγες ημέρες από το νησί έτσι ώστε από τη μια οι μυστικοί αστυνομικοί να μην αναγνωρίζονται και να μπορούν να επιχειρούν αποτελεσματικά και από την άλλη, να μην γίνεται προσπάθεια προσέγγισης τους από τα υπόγεια κυκλώματα του νησιού.


Δείτε το εμπιστευτικό έγγραφο:



eggrafo
Το έγγραφο με την ένδειξη «Εμπιστευτικό», φέρει ημερομηνία 31 Μαρτίου, έχει θέμα την «Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου» και αναφέρει τα εξής: « Δύναμει ανώτερω σχετικού και προς τον σκοπό αντιμετώπισης εκτάκτων, επειγουσών και σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών, να ενισχύσετε την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου με δαπάνες Δημοσίου: Το χρονικό διάστημα από 1/4/23 (ημερομηνία αναχώρησης) έως 5/4/23 (ημερομηνία επιστροφής) με δυο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Οι μετακινούμενες ΟΠΚΕ, Θα πρέπει να είναι οκταμελούς συνθέσεως, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής, πλήρως εξοπλισμένες με τον απαραίτητο επιχειρησιακό εξοπλισμό και να διαθέτουν δύο υπηρεσιακά οχήματα (έκαστη), τα οποία θα ελεγχθούν πριν την αναχώρηση για την αρτιότητα και την καταλληλότητα τους.

»Κατά το χρονικό διάστημα από 2/4/23 (ημερομηνία αναχώρησης) μέχρι 5/4/23 (ημερομηνια επιστροφής) με: Κλιμάκιο της ΔΑΑ/ΥΔΕΖΙ, αποτελούμενο απο 6 αστυνομικούς συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής, οι οποίοι θα μετακινηθούν με δύο υπηρεσιακά οχήματα τα οποία θα ελεγχθούν για την καταλληλότητα τους πριν την αναχώρηση.

»Μία ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της της υφιστάμενης σας Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Η μετακινούμενη ομάδα θα πρέπει να είναι διμελούς συνθέσεως συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής και να διαθέτει ένα υπηρεσιακό όχημα το οποίο θα ελεγχθεί πριν την αναχώρηση για την αρτιότητα και την καταλληλότητα του. Οι ως άνω ενισχυτικές δυνάμεις με την άφιξη τους, να παρουσιαστούν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου για τη λήψη οδηγιών - κατευθύνσεων».