Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 22» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.3.22

Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 22»


 Η άσκηση πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως 18 Μαρτίου στο βόρειο Κρητικό πέλαγος και συμμετείχαν δυνάμεις από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Βουλγαρία - Με τη φρεγάτα «Κουντουριώτης», την κανονιοφόρο «Ναυμάχος» και τρία ναρκοθηρευτικά συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό - Δείτε φωτογραφίες

Η πολυεθνική 'Ασκηση «Αριάδνη 22» διεξήχθη από 7 έως 18 Μαρτίου στο βόρειο Κρητικό πέλαγος, με την συμμετοχή μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two).


Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην «Αριάδνη 22», οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τη φρεγάτα «Κουντουριώτης» ως πλοίο έδρας του διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου πλοιάρχου Αθανάσιου Σπανού, τα ναρκοθηρευτικά «Ευρώπη», «Ευνίκη» και «Καλυψώ», την κανονιοφόρο «Ναυμάχος», ένα ελικόπτερο AB-212 της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού και ομάδα Εξουδετερώσεως Ναρκών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).


Επιπλέον, συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από σύμμαχες και φίλες χώρες.


Συγκεκριμένα, τα πλοία της SNMCMG2:


- Το ναρκοθητευτικό FGS BAD RAPPENAU από την Γερμανία.


- Το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ESPS METEORO και το ναρκοθητευτικό ESPS SELLA από την Ισπανία.


- Το ναρκοθητευτικό ITS GAETA από την Ιταλία.


Επίσης, συμμετείχαν ένα Αυτόνομο Υποβρύχιο Όχημα (Autonomous Underwater Vehicle - AUV) από το Βέλγιο με τετραμελή ομάδα χειρισμού, προσωπικό από τη Βουλγαρία στο εν ΠΛΩ επιτελείο καθώς και αξιωματικοί παρατηρητές από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


H 'Ασκηση «Αριάδνη 22» είναι τύπου INVITEX (Invitation to an Exercise), διοργανώνεται σε ετήσια βάση και αφορά στην εφαρμογή διαδικασιών, τεχνικών και αντιμέτρων ναρκοπολέμου για την αντιμετώπιση ευρέως φάσματος τύπου ναρκών, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.


Με την εκτέλεση της άσκησης, προστίθεται στην ανακοίνωση, επετεύχθη η ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας του συνόλου των συμμετεχόντων, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας τους.


5541902
5541879
5541874
5541885
5541897
5541875
5541884
5541876
5541877

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.