ΓΕΕΘΑ: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Θρακική Συνεργασία 22» μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.3.22

ΓΕΕΘΑ: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Θρακική Συνεργασία 22» μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ


 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Mετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 22» (THRACIAN COOPERATION – 22), επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ), μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.


Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ. Σε αυτήν συμμετείχαν η 3η Ίλη [C- (Charlie) Company] του 1-16 Τάγματος Πεζικού [Infantry Battalion (IN BN)], η 1η Μεραρχία Πεζικού (1st Infantry Division) των ΗΠΑ και τμήματα και μέσα της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΟΣ», η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ», η XXI Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «Ταξιαρχία Ιππικού – ΠΙΝΔΟΣ» και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ».


Η «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 22» (THRACIAN COOPERATION – 22) περιέλαβε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων καθώς και σε τυποποιημένες τεχνικές μάχης.


Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (Deputy Commander USAREUR- AF) Major General Joe Jarrard, ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου Colonel Ayman Alian καθώς και παρατηρητές από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το εξαίρετο κλίμα συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού των δύο χωρών.


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ  ΓΕΕΘΑ ΓΕΕΘΑ ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ   ΓΕΕΘΑ ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ ΓΕΕΘΑ   

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News