Η Ιταλία κατέσχεσε το γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.3.22

Η Ιταλία κατέσχεσε το γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο


 Η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε ένα υπερπολυτελές σκάφος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αντρέι Ιγκόρεβιτς Μελνιτσένκο, ανακοίνωσε το Σάββατο το γραφείο του πρωθυπουργού, λίγες ημέρες αφότου ο επιχειρηματίας συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.


Το ιστιοπλοϊκό σκάφος Α, μήκους 143 μέτρων, το οποίο κοστολογείται στα 530 εκατ. ευρώ, έχει δεσμευτεί στο βόρειο λιμάνι της Τεργέστης, ανέφερε η κυβέρνηση.


Σχεδιασμένο από τον Philippe Starck και κατασκευασμένο από τη Nobiskrug στη Γερμανία, το σκάφος είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, ανέφερε η κυβέρνηση.


Ο Melnichenko ήταν ιδιοκτήτης του μεγάλου παραγωγού λιπασμάτων EuroChem Group και της εταιρείας άνθρακα SUEK. Οι εταιρείες ανέφεραν σε δηλώσεις τους την Πέμπτη ότι παραιτήθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου και στις δύο εταιρείες και αποσύρθηκε ως δικαιούχος τους, με ισχύ από την Τετάρτη.


Την περασμένη εβδομάδα η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε βίλες και γιοτ αξίας 143 εκατ. ευρώ από πέντε Ρώσους υψηλού προφίλ που έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των κυρώσεων.


Οι αστυνομικές επιχειρήσεις ήταν μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας των δυτικών κρατών να τιμωρήσουν πλούσιους Ρώσους που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή