Τα παιδιά των Λιμενικών γνωρίζουν την “Εποχή των Δεινοσαύρων”, στο Πάρκο Δεινοσαύρων-Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.3.22

Τα παιδιά των Λιμενικών γνωρίζουν την “Εποχή των Δεινοσαύρων”, στο Πάρκο Δεινοσαύρων-Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας


 Ο ΠΣΥΜΕΛΣ είναι στην ευχάριστη  θέση να σας ανακοινώσει μια ακόμα προσφορά αυτή την φορά με το Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας. Ένας χώρος διαφορετικός από τους άλλους όπου οι Λιλιπούτιοι φίλοι μας θα λατρέψουν.  

Μπείτε Μαζί τους στην “Εποχή των Δεινοσαύρων”, στο Πάρκο Δεινοσαύρων-Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας ……και ΟΧΙ μόνο..

Λίγα Λόγια 

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας

To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Περιήγηση στους Χώρους του Πάρκου

Στα ‘’Περίχωρα’’ του ΠΑΡΚΟΥ, συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού. Μια έμπειρη ομάδα Εκπαιδευτών – Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος και Παλιά Παιδικά Παχνίδια.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του ΠΑΡΚΟΥ, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων που δυσκολεύονται στη μετακίνηση. Ταυτόχρονα, οι δράσεις του ΠΑΡΚΟΥ αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων.

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης.

Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση! Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η ξενάγηση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια της είναι περίπου 50 λεπτά.

Η προσφορά  προς το ΠΣΥΜΕΛΣ (εν ενεργεία – εν αποστρατεία – Υπαλλήλους ΥΝΑΝΠ) για επισκέψεις του Προσωπικού σας στο χώρο μας, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ / ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ στην Κερατέα (Λεωφ. Λαυρίου 16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού), είναι η παρακάτω:

Δωρεάν είσοδος του Προσωπικού σας (με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας στο Πάρκο) και 3€/άτομο (αντί για 4€) για την οικογένεια τους, αφορά παιδιά των 2,5 και άνω και τον άλλο γονέα/συνοδό, για τα Σάββατα και τις καθημερινές, και   

Δωρεάν είσοδος του Προσωπικού σας (με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας στο Πάρκο) και 5€/άτομο (αντί για 6€) για την οικογένεια τους, αφορά παιδιά των 2,5 και άνω και τον άλλο γονέα/συνοδό, για τις Κυριακές και τις αργίες.

Το παραπάνω κόστος περιλαμβάνει την είσοδο στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ / ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ καθώς και όλες τις βιωματικές δράσεις που γίνονται σε αυτό. Πληροφορίες για τις δραστηριότητες στο site μας: www.politistikoparko.com/  Πάρκο Κερατέας/Πρόγραμμα εκδηλώσεων.  

 Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο του Πάρκου… εδώ

Ημ. Λήξης Προσφοράς 25/02/2023

Περισσότερες πληροφορίες στο paroxes.ls@gmail.com 

Αναδημοσίευση από: www.symels.gr