Επαναλειτουργεί η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου στις αρχές Ιουλίου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

3.3.22

Επαναλειτουργεί η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου στις αρχές Ιουλίου


 Τον Ιούλιο θα επαναλειτουργήσει η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου.

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου. Τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής αποτέλεσαν αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης της Τρίτης που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, γνωστής ως «Υπερταμείο».

Στην σύσκεψη, επαναβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας του Ισθμού, η οποία αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσει στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου. Σχετικά με την Περιφέρεια, κατά τη σημερινή σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι η εκ μέρους της κατασκευή της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει την διαδικασία έχοντας ήδη έτοιμη την σχετική μελέτη για την κατασκευή πεζόδρομου στην δυτική πλευρά του καναλιού (στην Πελοπόννησο) και συγκεκριμένα από την γέφυρα μέχρι την Δίολκο, με υποδομές και για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, καθώς και φωτισμό.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει ακόμα, τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα, όπως επίσης και την εκτεταμένη φύτευση στην περιοχή του Ισθμού, βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από την Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Από την πλευρά του, το «Υπερταμείο» θα παρουσιάσει, μέσα στον ερχόμενο Μάιο, πιθανότατα, το εκπονημένο εκ μέρους του μάστερ πλαν, στο πλαίσιο του οποίου χωροθετούνται δύο μαρίνες και παράλληλα στον χερσαίο χώρο καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών με νερό και τρόφιμα ενώ θα προβλέπεται γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στην οποία ας σημειωθεί δεν θα χωροθετηθούν ξενοδοχεία και εστιατόρια.


Πηγή