Πούτιν: Οι κυρώσεις της Δύσης ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.3.22

Πούτιν: Οι κυρώσεις της Δύσης ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου


 Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ο στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και διεμήνυσε ότι τα πάντα πηγαίνουν βάσει σχεδίου. 

Με γενικευμένη σύρραξη εάν επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας προειδοποίησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που συνεχίζονται οι οδομαχίες στις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επιμένει στο αφήγημα περί «αποναζικοποίησης» της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι όλα βαίνουν βάσει του σχεδιασμού και «ο στόχος θα επιτευχθεί». Δηλώνει δε, ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου.

Σε δηλώσεις του που προβληθηκαν από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα θεωρήσει αντίπαλη οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία -αίτημα που προβάλλει μετ’ επιτάσεως το Κίεβο αλλά το ΝΑΤΟ έχει απορρίψει. «Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ξένο μισθωμένο αεροσκάφος να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατών και φορτίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό, από τις 6 Μαρτίου και από ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου, για να αποφευχθεί η πιθανή κατάσχεσή τους.

«Οι νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους»

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «οι νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους στην Ουκρανία. «Οι Ουκρανοί ναζι εκτελούν τους στρατιωτικούς που θέλουν να παραδοθούν», αποκάλυψε.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε ότι στόχος της Ρωσίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της χώρας και επανέλαβε σε κάθε τόνο ότι «εμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους Ναζί».

Ο Τσάρος πρόσθεσε ότι «οι Ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χαρκόβου» και σημείωσε ότι οι «Δυτικοί κάνουν το άσπρο-μαύρο».

Ο κ. Πούτιν ερωτήθηκε και για τα πυρηνικά, τονίζοντας ότι «η ΥΠΕΞ της Βρετανίας μίλησε πρώτη» για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι «δεν υπάρχει θέμα επιβολής στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία».

«Απαγόρευση πτήσεων στην Ουκρανία σημαίνει εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο», κατέληξε.

Πηγή