Μήνυμα απερχόμενου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.3.22

Μήνυμα απερχόμενου Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Ναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.


 Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες

Γυναίκες και Άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Απευθύνομαι σήμερα για τελευταία φορά με αισθήματα έντονης συγκίνησης αλλά και βαθιάς ευγνωμοσύνης προς όλους εσάς, τους συνοδοιπόρους στην πορεία μου, καθώς πλέον αφυπηρετώ από το Σώμα μετά από 37 χρόνια εκ των οποίων τα δυόμιση ως Αρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Αρχηγού έθεσα εαυτόν στην υπηρεσία της Πατρίδας αλλά και του Σώματος, δηλαδή όλους εσάς, παραμένοντας μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μας, μοιραζόμενοι κοινούς στόχους και όραμα. Θέλω να ελπίζω ότι υπήρξα συνεπής στην υπόσχεσή μου.

Αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα για όλους, με απρόβλεπτα γεγονότα και καθημερινές ανατροπές κάθε σχεδιασμού. Σίγουρα όμως ήταν πιο δύσκολα για σας που υπηρετείτε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, για σας που με τα πλωτά μέσα οριοθετείτε στην κυριολεξία τα θαλασσινά μας σύνορα προασπίζοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, για τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών που υπερβαίνουν καθημερινά τα ανθρώπινα όρια επιτελώντας το καθήκον πάνω και πέρα από όλα.

Σας διαβεβαιώ ότι κάθε μέρα η σκέψη μου και η καρδιά μου ήταν κοντά σας. Κάθε λεπτό της ημέρας η έγνοια μου ήταν μαζί σας. Αν και από απόσταση, ζούσα τη σκληρή καθημερινότητα δίπλα σας, ένιωθα τις αγωνίες σας στις συνεχείς προκλήσεις, συναισθανόμουν το πάθος της αυτοθυσίας σας σε κάθε επιχείρηση σε οποιαδήποτε περίσταση.

Σήμερα, θα ήθελα, αν ήταν εφικτό, να απευθυνθώ προσωπικώς στην καθεμιά και στον καθένα, να σας σφίξω το χέρι και να σας πω διά ζώσης ένα μεγάλο και εγκάρδιο «ευχαριστώ».

Ευχαριστώ για όσα κάνατε υπερβαίνοντας συχνά την ανθρώπινη αντοχή για να επιτελέσετε το έργο σας με κατάθεση ψυχής, αυταπάρνηση και απαράμιλλη αφοσίωση στο καθήκον.

Ευχαριστώ γιατί υπήρξατε συνεπείς στον όρκο που δώσαμε όλοι μαζί να παραδώσουμε αλώβητη, αλλά και πιο πλούσια την κληρονομιά των ένδοξων 100 χρόνων του Σώματος στην επόμενη γενιά.

Ευχαριστώ γιατί με κάνατε να νιώθω πραγματικά υπερήφανος ως Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σας διαβεβαιώ ότι εσείς είστε και θα είστε η πραγματική και αδιαμφισβήτητη ισχύς του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Και θεωρώ ότι ακόμη και οι δικές μου ευχαριστίες δεν είναι τόσο σημαντικές, όσο η κοινωνική καταξίωση που πετύχατε και η αυθόρμητη ευγνωμοσύνη του απλού πολίτη τον οποίο συντρέχετε κάθε μέρα.

Είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνετε πιστοί στο καθήκον, υπηρετώντας την Πατρίδα και την Κοινωνία με το ίδιο υψηλό φρόνημα.

Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος να σας έχει υπό την σκέπη του.

Ναύαρχος Λ.Σ. Θοδωρής ΚΛΙΑΡΗΣ