Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Κέρκυρα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.3.22

Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Κέρκυρα


 Στον εντοπισμό έντεκα (11) αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανοκίνητη πλαστική λέμβο, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες την 17.03.22, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας.


Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Οθωνών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για λέμβο σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Κέρκυρας.


Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα εκ των οποίων παρέλαβε τους έντεκα (11) επιβαίνοντες και τους μετέφερε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ η λέμβος οδηγήθηκε στον λιμένα ''ΑΛΥΠΑ'' Παλαιοκαστρίτσας.


Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ενώ οι ανωτέρω συνελήφθησαν για παράβαση των ν. 4251/2014 και 3386/2005 όπως ισχύουν.


*****


Στη σύλληψη ενός 33χρονου ημεδαπού και ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, για παράβαση του ν. 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.


Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο νέο λιμένα ν. Κέρκυρας προερχόμενο από το λιμένα Ηγουμενίτσας, διενεργήθηκε έλεγχος από τα εν λόγω στελέχη, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΣΤΙΤΣ'', στους ανωτέρω και στο Ι.Χ.Ε. όχημά το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος, και βρέθηκαν εντός των αποσκευών τους δύο (02) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 28,7γρ.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.