USS Harry Truman: Έφτασε στη Σούδα το «θηριώδες» αμερικανικό αεροπλανοφόρο [vids] - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.3.22

USS Harry Truman: Έφτασε στη Σούδα το «θηριώδες» αμερικανικό αεροπλανοφόρο [vids]


Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Harry Truman» βρίσκεται στα Χανιά και στον κόλπο της Σούδας. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 90 μαχητικά.

Το αεροπλανοφόρο «Harry Truman» ξέρει καλά τα Χανιά και τα ελληνικά νερά αφού έχει επισκεφθεί τη χώρα μας, ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια. Το αεροπλανοφόρο φιλοξενεί μια μικρή πόλη στα ενδότερά του και είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητο. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ελλιμενιστεί και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle».

Μια μέρα νωρίτερα, από ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό, έφτασε στη Σούδα και τα Χανιά, το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS «Harry Truman». Πρόκειται για το αμερικανικό αεροπλανοφόρο μήκους 333 μέτρων το οποίο δύναται να φιλοξενήσει έως 90 μαχητικά αεροπλάνα, ενώ διαθέτει πλήρωμα περίπου 5.000 ατόμων.

Το αεροπλανοφόρο Harry Truman αναμένεται να παραμείνει στον κόλπο της Σούδας για το επόμενο τετραήμερο, το οποίο είνα σαφές ότι θα προσελκύσει τα βλέμματα. Το Χάρι Τρούμαν πάντως κάνει «συχνές επισκέψεις» στη Σούδα καθώς υπνεθυμίζεται ότι βρισκόταν στον κόλπο, την περίοδο των Χριστουγέννων.


To αμερικανικό θωρηκτό θα ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Σούσας, ενώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο θα είναι αγκυροβολημένο ανοιχτά του Φαλήρου κατά την διάρκεια των εορτασμών στην Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Η παρουσία των συμμαχικών αεροπλανοφόρων σε ελληνικά λιμάνια κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η υπογραφή του συμβολαίου των υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών Belharra, παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας, αν μη τι άλλο χαρακτηρίζουν τη γεωπολιτική επιλογή της χώρας να ανήκει στη Δύση.


Με πληροφορίες από: Newsit