Πλαφόν στα καύσιμα ετοιμάζει η κυβέρνηση – «Ανάσα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.3.22

Πλαφόν στα καύσιμα ετοιμάζει η κυβέρνηση – «Ανάσα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις


 Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πλαφόν στο κέρδος για τα καύσιμα οι τιμές των οποίων έχουν πάρει «φωτιά» εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία

Μέτρο-ανάσα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να αποκαλύπτει το βράδυ της Τρίτης ότι σχεδιάζεται πλαφόν στο κέρδος των καυσίμων οι τιμές των οποίων έχουν πάρει περαιτέρω «φωτιά» εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία.

Όπως αποκάλυψε, δε, ο υπουργός Ανάπτυξης η σχετική διάταξη-τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προκειμένου άμεσα να δουν στις τσέπες τους την ανακούφιση οι Έλληνες.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, δεν θα περιοριστεί μόνο στο πλαφόν στα καύσιμα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώνει ότι το ίδιο θα συμβεί σε πρώτη φάση και με τα σιτηρά – η Ουκρανία είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο – αλλά στη συνέχεια και σε κάθε προϊόν που επηρεάζεται από την κρίση στην Ουκρανία.

Παράλληλα την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την κρίση στην Ουκρανία ανακοίνωσε αφενός ότι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στην ενεργειακή κρίση που έχει ξεκινήσει ήδη από τα τέλη του 2021, θα συνεχιστεί και μέσα στο 2022 «μέχρι να περάσει η ενεργειακή κρίση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια νέα κίνηση, δε, στην ενεργειακή σκακιέρα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την δημιουργία δεύτερου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Κίνηση-ματ σε μια κρίσιμη στιγμή το πλαφόν

Η απόφαση για επιβολή πλαφόν στα κέρδη των καυσίμων προκειμένου να μην προχωρήσει έτι περαιτέρω η άνοδος στην τιμή της βενζίνης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει «φωτιά» λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με τους πρατηριούχους να λένε στο Newsbomb.gr ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν λαμβάνονταν μέτρα «η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ ακόμα και στα αστικά κέντρα σε 15-20 ημέρες».

«Είχαμε προβλέψει ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ότι δεν θα σταματήσει αυτό άμεσα. Μακάρι να υπάρξει ένα τέλος μέχρι μέσα καλοκαιριού, αλλά το βλέπω ότι θα τραβήξει ακόμα παραπέρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων), Γιώργος Ασμάτογλου την Τρίτη, λίγες ώρες πριν τη δήλωση Γεωργιάδη για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν στα καύσιμα.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.