Αζόρες: Βυθίστηκε πλοίο φορτωμένο με Porsche και Lamborghini - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.3.22

Αζόρες: Βυθίστηκε πλοίο φορτωμένο με Porsche και Lamborghini


 Την Τρίτη βυθίστηκε στα ανοιχτά των Αζορών, το φορτηγό πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ατλαντικό ενώ μετέφερε χιλιάδες πολυτελή αυτοκίνητα της εταιρείας Volkswagen. Το Felicity Ace βυθίστηκε 220 ναυτικά μίλια από τις ακτές του πορτογαλικού νησιωτικού συμπλέγματος περίπου στις 09:00 τοπική ώρα, καθώς χτυπήθηκε από μεγάλα κύματα με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία.

To εμπορικό πλοίο μετέφερε προϊόντα αξίας 438 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων πάνω από 400 εκατ. δολ. κόστιζαν μόνο τα πολυτελή αυτοκίνητα. Σύμφωνα με το πορτογαλικό Ναυτικό, το πλοίο βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βάθους 3.000 μέτρων. Στο σημείο του ναυαγίου προκλήθηκαν «συντρίμμια και κατάλοιπα πετρελαίου» τα οποία διαλύθηκαν με ρίψη νερού από ρυμουλκά. Στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες μέρες ομάδες δυτών με αντιρρυπαντικό εξοπλισμό.

Το Felicity Ace, με σημαία Παναμά που μετέφερε μοντέλα των VW, Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini από το λιμάνι Έμντεν της Γερμανίας στο Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, τυλίχθηκε στις φλόγες στις 16 Φεβρουαρίου, με το πλήρωμά του να απομακρύνεται μετά από μια και πλέον εβδομάδα φωτιάς.

Τα 22 μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από πετρελαιοφόρο που άλλαξε ρότα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στο νησί Φαϊάλ των Αζορών. Τις επόμενες ημέρες η φωτιά συνέχισε να καίει. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μπαταρίες λιθίου, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Πηγή