Μηταράκης: Ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό -1.361 διασώσεις από το Λιμενικό τον Σεπτέμβριο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.10.22

Μηταράκης: Ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ για το μεταναστευτικό -1.361 διασώσεις από το Λιμενικό τον Σεπτέμβριο


 Τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης.


Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συναντήθηκε την Πέμπτη (20/10) με τους πρέσβεις στην Ελλάδα των κρατών-μελών της ΕΕ, της Ελβετίας και με την κυρία Νιόβη Ρίγκου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε στους Ευρωπαίους πρέσβεις τις τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη συνέχιση της θετικής πορείας σε τομείς όπως ο αριθμός αφίξεων, η επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και βελτίωσης των συνθηκών υποδοχής, αλλά και τα τελευταία γεγονότα στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε και στη θωράκιση των συνόρων και τις διασώσεις που έχει κάνει το Λιμενικό Σώμα, οι οποίες ανέρχονται τον Σεπτέμβριο του 2022 σε 1.361.


Αναφορικά με τον Έβρο, επισήμανε πως θωρακίζεται με την επέκταση του φράχτη, ενώ αναβαθμίζονται και τα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης.


Η συζήτηση του κ. Μηταράκη με τους Ευρωπαίους πρέσβεις επικεντρώθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον υπουργό να επαναλαμβάνει τις βασικές θέσεις της χώρας υπέρ ενός νέου, δίκαιου και ανθεκτικού κοινού συστήματος μετανάστευσης και ασύλου, που θα εξισορροπεί τις υποχρεώσεις των κρατών-μελών πρώτης γραμμής με την απαραίτητη αλληλεγγύη εκ μέρους όλων.


Ο κ. Μηταράκης τόνισε επίσης τις δράσεις της Ελλάδας στο θέμα των μεταναστευτικών ροών που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η χώρα μας έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.