Τουρκία: Έστειλε ακταιωρούς και ιστιοφόρα μέχρι το Καστελόριζο [βίντεο] - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.10.22

Τουρκία: Έστειλε ακταιωρούς και ιστιοφόρα μέχρι το Καστελόριζο [βίντεο]


 Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία, η οποία καθημερινά προβαίνει σε κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.


Αυτή τη φορά, τον δικό τους ρόλο σε αυτό κλήθηκαν να παίξουν τουρκικές ακταιωροί και ιστιοφόρα, που με υψωμένες τις τουρκικές σημαίες μπήκαν στον κόλπο του Καστελόριζου σε μία προκλητική επίδειξη.


Στα πλάνα που εξασφάλισε η τηλεόραση του OPEN φαίνονται περίπου 10 πλοιάρια να κάνουν κύκλους στα ελληνικά νερά, «αγνοώντας κάθε κανόνα», όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.


Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου, δηλαδή ανήμερα της γιορτής για τα 99 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, τουλάχιστον 10 ιστιοφόρα με τουρκική σημαία καθώς και τουρκικές ακταιωροί επισκέφθηκαν την θαλάσσια περιοχή της Μεγίστης.


Τα τουρκικά σκάφη βρίσκονταν για δέκα περίπου λεπτά στη θαλάσσια περιοχή, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται και η νησίδα Άγιος Γεώργιος.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.