Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη απο τα στελέχη της ΠΟΔΙΝ και τον σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΚΥΜ'' - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.10.22

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη απο τα στελέχη της ΠΟΔΙΝ και τον σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΚΥΜ''


 Στη σύλληψη δύο (02) ατόμων, ενός 23χρονου ημεδαπού και ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου 4139/13 περί εξαρτησιογόνων ουσιών.


Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ οχημάτων, εντοπίστηκε, μετά από ένδειξη σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΚΥΜ'', ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση.


Στη συνέχεια, οι ανωτέρω προσήλθαν με Ε.Ι.Χ. όχημα και παρέλαβαν το δέμα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιείχε τέσσερις (04) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους περίπου τεσσάρων κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (4.500 γρ.).


Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 23χρονου, βρέθηκαν διακόσια εβδομήντα (270) σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες, δύο (02) κινητά τηλέφωνα και το Ε.Ι.Χ. όχημα.