Εβδομάδα Ιππικού - Τεθωρακισμένων για την επέτειο των 200 ετών στην Ελλάδα - Δείτε φωτογραφίες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.22

Εβδομάδα Ιππικού - Τεθωρακισμένων για την επέτειο των 200 ετών στην Ελλάδα - Δείτε φωτογραφίες


 Από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις θεματικής εβδομάδας, αφιερωμένη στο Όπλο του Ιππικού - Τεθωρακισμένων, με σκοπό, την ανάδειξη της ιστορίας και της προσφοράς του Όπλου στους αγώνες του Έθνους, καθώς και την ανάδειξη του κομβικού ρόλου των αρμάτων μάχης στην αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) ημερίδα με θέμα "Το Ιππικό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία: 200 Έτη Αγώνων και Προσφοράς", παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.


Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δράση "Ανοιχτό Στρατόπεδο", κατά την οποία επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο "Επχου Γεώργιου Μελίδη" μαθητές των Γενικών Λυκείων Σκάλας Ωρωπού, Ψαχνών Ευβοίας και Αυλώνα καθώς και οικογένειες.


Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Παιγνίου ΙΑΝΟΣ, των εξομοιωτών οδήγησης, των εξομοιωτών βολής και στο Μουσείο Αρμάτων, ενώ παρακολούθησαν και επίδειξη αρματικού δυναμικού. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο Στρατόπεδο "Επχου Γεώργιου Μελίδη" παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.


Το πρόγραμμα περιέλαβε παρέλαση ενεργών και μουσειακών αρμάτων καθώς και ιστορικών οχημάτων, παρέλαση και επίδειξη Ουλαμού της Ίλης Ιππικού του ΚΕΤΘ, διέλευση στίβου εμποδίων αρμάτων και στατική επίδειξη μουσειακών Τεθωρακισμένων Οχημάτων και Αρμάτων Μάχης - Οχημάτων Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων.


No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.