Ηράκλειο: Ακυβερνησία σκάφους λόγω βλάβης – Καλά στην υγεία τους οι 3 επιβαίνοντες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.10.22

Ηράκλειο: Ακυβερνησία σκάφους λόγω βλάβης – Καλά στην υγεία τους οι 3 επιβαίνοντες


 Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στις λιμενικές αρχές Ηρακλείου, καθώς το θαλαμηγό σκάφος «PHELAN GOOD» σημαίας Μάλτας με τρεις επιβαίνοντες, παρουσίασε μηχανική βλάβη και ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.


Οι δυνάμεις του λιμενικού εντόπισαν το σκάφος το οποίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου. Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβαίνοντες.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «PHELAN GOOD», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Θήρας, Ρεθύμνου και Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους ”PHELAN GOOD” σημαίας Μάλτας, λόγω μηχανικής βλάβης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικού Αιγαίου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.


Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ ”ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ” Ν.Η. 177, ιδιωτικά μέσα, παραπλέοντα πλοία και ένα (01) μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) FRONTEX.


Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ρ/Κ στον λιμένα Ηρακλείου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”PHELAN GOOD”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.