Το εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου μέσα στη ΓΑΔΑ – Τα θαύματα, η ιστορία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

21.10.22

Το εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου μέσα στη ΓΑΔΑ – Τα θαύματα, η ιστορία


 Κάθε 20 Οκτωβρίου είναι η ημέρα της αστυνομίας και εορτάζεται και ο προστάτης της ο Άγιος Αρτέμιος

Θαύματα Αγίου Αρτεμίου: Και όμως, στο πολυόροφο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) υπάρχει ένα σημείο που η ψυχή σου γαληνεύει. Είναι ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου του μεγαλομάρτυρα. Ανάψαμε ένα κερί για όλους τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον και για όσους καθημερινά κινδυνεύουν και δίνουν όλο τους το είναι για την προστασία μας.

Κάθε 20 Οκτωβρίου είναι η ημέρα της αστυνομίας και εορτάζεται και ο προστάτης της ο Άγιος Αρτέμιος.

Καθιερώθηκε ως προστάτης της αστυνομίας το 1987. Είχε γίνει ενοποίηση των σωμάτων ελληνικής χωροφυλακής και αστυνομίας πόλεων το 1984 και το 1987 καθιερώθηκε εκ νέου διότι μέχρι να γίνει ενοποίηση των σωμάτων. Η μεν ελληνική χωροφυλακή είχε ως προστάτιδα την Αγία Ειρήνη που γιορτάζει 5 Μαΐου και η αστυνομία πόλεων είχε προστάτη τον Άγιο Μηνά τον μεγαλομάρτυρα. Μετά το 1987 ύστερα από πρόταση του υπουργείου Δημόσιας τάξεως οριστικέ ως προστάτης της ελληνικής αστυνομίας ο Άγιος Αρτέμιος ο μεγαλομάρτυρας.

Στην ιστορία του Αγίου Αρτεμίου εξομολογούμενος και τα θαύματα που έχουν συμβεί μοιράστηκε με το DEBATER, ο αρχιμανδρίτης, αξιωματικός ειδικών καθηκόντων, Αλέξιος Κουρτέσης, προϊστάμενος της Θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ.

«Το εκκλησάκι ιδρύθηκε το 2005 και βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής επί της Λ. Αλεξάνδρας. Συνέβαλε σε αυτό ώστε να γίνει ο χώρος ο συγκεκριμένος, χώρος λατρείας ο προκάτοχος μου προϊστάμενος τότε της θρησκευτικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ, ο πατέρας Νεκτάριος επί αρχηγίας του κ. Τσιατούρα», είπε αρχικά ο αρχιμανδρίτης.

Οι αστυνομικοί πριν βγουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες με κίνδυνο τη ζωής τους, προσεύχονται για να αντλήσουν δύναμη για το δύσκολο έργο που επιτελούν καθημερινά.

«Αύριο (Παρασκευή, 21/10) θα πάρω τα λείψανα από τον κεντρικό ναό της ΕΛΑΣ των Ταξιαρχών που βρίσκεται στη Λ. Μεσογείων 96 στο υπουργείο και θα τελέσω ιερά παράκληση στο εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής», εξομολογήθηκε στο DEBATER ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Τα θαύματα του Αγίου Αρτεμίου…

«Συμβαίνουν καθημερινά θαύματα. Ένα θαύμα που θυμάμαι ήταν με έναν αστυνομικό που δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει με τη γυναίκα του. Προσπαθούσαν χρόνια, είχαν έρθει και προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Αρτεμίου. Την ώρα που μου το έλεγε η σύζυγος του ήταν μερικών μηνών έγκυος», μας αναφέρει ο αρχιμανδρίτης.

«Πρέπει να έρχονται όλοι οι αστυνομικοί να προσκυνούν και να ζητούν τη χάρη του Αγίου Αρτέμιου γιατί είναι πράγματι θαυματουργός», προσέθεσε.

Πηγή: debater.gr