Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7,5% για τη ΝΔ - Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 47% - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.10.22

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 7,5% για τη ΝΔ - Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 47%


 Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% και ΣΥΡΙΖΑ 26%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, και ακολουθούν στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει κάτω από το όριο του 3%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Ο "Κανένας από τους δύο" συγκεντρώνει επίσης 28%.

Δημοσκόπηση Pulse

Στο αν προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απαντούν "αυτοδύναμη κυβέρνηση", με την κυβέρνηση συνεργασίας να επιλέγει το 35%.

Δημοσκόπηση Pulse

Σε άλλα ζητήματα που ανέδειξε η δημοσκόπηση και συγκεκριμένα όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Δημοσκόπηση Pulse

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο τους πολίτες, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.207 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου

Πηγή