Πολεμικό Ναυτικό: Μήνυμα ισχύος από τα «βατράχια» της ΔΥΚ στην AEGEAN SEAL 22 – Εντυπωσιακές εικόνες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.10.22

Πολεμικό Ναυτικό: Μήνυμα ισχύος από τα «βατράχια» της ΔΥΚ στην AEGEAN SEAL 22 – Εντυπωσιακές εικόνες


 Σε μόνιμη επαγρύπνηση το Πολεμικό Ναυτικό για κάθε ενδεχόμενο – Πανέτοιμοι οι κομάντο της ΔΥΚ που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή. 

Την ώρα που το τουρκικό καθεστώς επιμένει στην τακτική των προκλήσεων κατά του Ελληνισμού, η Αθήνα απαντά με απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, με ενίσχυση και ισχυροποίηση των συμμαχιών, αλλά και με συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πολεμικό μας Ναυτικό δεν σταματά να εκπαιδεύει τα πληρώματα και να τα διατηρεί σε μόνιμη επαγρύπνηση, με τις Μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια να μένουν πλέον στους ναυστάθμους ελάχιστες μέρες και μόνο για τους απαραίτητους ανεφοδιασμούς. Το ίδιος βεβαίως και οι επίλεκτοι του Πολεμικού μας Ναυτικού, οι άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, των οποίων η εκπαίδευση είναι κάτι παραπάνω από απαιτητική.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Δευτέρα 10 έως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL 22-Ι», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νοτίου Ευβοϊκού κόλπου.

Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και είχε ως κύριο αντικείμενο τις Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις και συγκεκριμένα τις προαποβατικές επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας Πολύ Ρηχών Υδάτων (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτόσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD/C-IED).

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Ναρκών με προσωπικό και μέσα από το Βέλγιο, την Γερμανία, την Εσθονία, την Λετονία και την Πολωνία. Επιπρόσθετα, για τη διεξαγωγή των αντικειμένων της άσκησης, διατέθηκαν ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) και του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ).

Στο πλαίσιο παρακολούθησης των δραστηριοτήτων της άσκησης, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, μετέβη στην Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ), όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΔΥΚ, Αντιπλοίαρχο Κωνσταντίνο Νασόπουλο ΠΝ.

H «AEGEAN SEAL» είναι άσκηση τύπου INVITEX που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ περιλαμβάνει τα ανωτέρω ειδικά εκπαιδευτικά αντικείμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων (UAV) και σύγχρονων μέσων. Η διεξαχθείσα άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.