Κως: Διακινητής μεταναστών καταδικάστηκε σε 193 έτη κάθειρξης! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.10.22

Κως: Διακινητής μεταναστών καταδικάστηκε σε 193 έτη κάθειρξης!


 Ένοχος για τη μεταφορά 63 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Κω, κρίθηκε χθες αλλοδαπός από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.


Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από διακοπή του δικαστηρίου από τις 12 Οκτωβρίου και κατηγορούμενοι ήταν δύο άτομα, ωστόσο μόνο ο ένας εξ αυτών κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 193 ετών και φυλάκιση 3 μηνών (εκτιτέα τα 20 έτη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας), καθώς και συνολική χρηματική ποινή 640.500 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. 


Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο αλλοδαπό που επίσης κατηγορείτο στην ίδια υπόθεση, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί στην Κω, καθώς μαζί με άλλα 63 άτομα -παράνομους μετανάστες- είχαν έρθει στη χώρα από τα τουρκικά παράλια.


Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2016 και μετά τις καταθέσεις που έδωσαν οι μεταφερόμενοι μετανάστες, συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Κω οι δύο αλλοδαποί ως οι διακινητές αυτών.


Πηγή: rodiaki.gr

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.