Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ επισκεψιμότητας για το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» - 3.000 επισκέπτες σε πέντε μέρες! - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.10.22

Θεσσαλονίκη: Ρεκόρ επισκεψιμότητας για το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» - 3.000 επισκέπτες σε πέντε μέρες!


 Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ως προς την επισκεψιμότητα καταρρίπτει το Α/Τ «Βέλος» του πολεμικού ναυτικού το οποίο είναι αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019, έχοντας υποδεχτεί έως σήμερα 250.000 επισκέπτες. Η υψηλότερη επισκεψιμότητα καταγράφεται τον μήνα Οκτώβριο λόγω του εορταστικού τριημέρου με τους επισκέπτες να φτάνουν τις τελευταίες πέντε μέρες τους 3.000! «Το Βέλος ήρθε για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 και παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη λόγω της τεράστιας απήχησης του κόσμου», λένε μέλη του πληρώματος στο GRTimes.


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» θα βρίσκεται κατά το εορταστικό τριήμερο της 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, με μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, να δείχνουν ισχυρό ενδιαφέρον να το επισκεφθούν πριν ακόμη κι από τον τριήμερο εορτασμό της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως τις προηγούμενες πέντε μέρες το… κοντέρ «έγραψε» 3.000 επισκέπτες!


Ωστόσο, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που το Α/Τ «Βέλος» είναι δεμένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης πλήθος κόσμου ρίχνει «άγκυρες αγάπης» σε καθημερινή βάση τόσο, για να ξεναγηθεί πάνω σε αυτό όσο και για να μάθει την ιστορία του και το ένδοξο παρελθόν του.


Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφτεί συνολικά 250.000 άτομα. Εξ αυτών, περίπου τα 2/3, δηλαδή 120.000 άτομα, ήταν παιδιά, στην πλειονότητά τους μαθητές των σχολείων τα οποία κάνουν οργανωμένες επισκέψεις στο ιστορικό πολεμικό πλοίο.


«Το Βέλος είναι ένα από τα τέσσερα ιστορικά πλοία, όμοιου τύπου που επιβιώνει έως σήμερα»


«Το “Βέλος”, από το 2019 ως σήμερα, έχει συμπληρώσει 250.000 επισκέπτες. Ήρθε δε στη Θεσσαλονίκη μαζί με το θωρηκτό “Αβέρωφ” για την τότε παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Το “Αβέρωφ” γύρισε πίσω και το “Βέλος” παρέμεινε εδώ λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας. Ο μήνας Οκτώβριος είναι ο μήνας της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση και του Βέλους. Έχουμε αυξημένη επισκεψιμότητα τις τελευταίες πέντε μέρες. Έχουν έρθει συνολικά 3.0000 άτομα για να το… εξερευνήσουν και να μάθουν την ιστορία του.


Το “Βέλος” είναι ένα από τα τέσσερα ιστορικά πλοία όμοιου τύπου, που παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ κατά την περίοδο 1959-60, ενώ ίδιου τύπου ήταν τα ΑΣΠΙΣ, ΛΟΓΧΗ και ΣΦΕΝΔΟΝΗ. Πιο αναλυτικά, από τα 175 πλοία που υπήρχαν, τα 19 βυθίστηκαν σε μάχη και όλα τα υπόλοιπα παροπλίστηκαν και έγιναν ανταλλακτικά, λάστιχα και βίδες» τόνισε στο GRTimes, μέλος πληρώματος του αντιτορπιλικού «Βέλος».


Το ωράριο επισκέψεων


Το Α/Τ «Βέλος» είναι ανοιχτό για το κοινό όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός από τη Δευτέρα. Από την Τρίτη έως και την Παρασκευή οι ώρες επίσκεψης είναι 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00. Το σαββατοκύριακο και τις επίσημες αργίες το ωράριο διαμορφώνεται από τις 10:00 – 14:00 και από 16:00 – 19:00.


Η τιμή του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ για τους ενήλικες και 1 ευρώ για τους φοιτητές, ενώ ελεύθερη είσοδος προβλέπεται για κατηγορίες πολιτών όπως εκπαιδευτικοί, άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συνοδοί τους, παιδιά έως και 17 ετών, πολύτεκνοι (με την επίδειξη του δελτίου πολυτέκνων), εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συνοδευόμενα μέλη Α΄ βαθμού συγγένειας, εν αποστρατεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συνοδευόμενα μέλη Α΄ βαθμού συγγένειας, Πρόσκοποι και Οδηγοί, άνεργοι (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) κ.ά.


Και δωρεάν επισκέψεις για όλους


Κάποιες μέρες τον χρόνο οι επισκέψεις είναι δωρεάν για όλους. Συγκεκριμένα, αυτό προβλέπεται την 5η Ιανουαρίου (επέτειος Ναυμαχίας της Λήμνου), την 25η Μαρτίου (Εθνική Εορτή), την 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), τη 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), την 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), την 21η Νοεμβρίου (Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων), την 3η Δεκεμβρίου (επέτειος Ναυμαχίας της Έλλης) και την 6η Δεκεμβρίου (Αγίου Νικολάου).


Δεν πραγματοποιούνται επισκέψεις τις αργίες των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), την Πρωτοχρονιά, τις αργίες του Πάσχα (Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα) και τον Δεκαπενταύγουστο.

Πηγή