Θεσπίζεται Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης -Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.10.22

Θεσπίζεται Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης -Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή


 Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης "Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος" και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας».


Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τη Δευτέρα, 24/10/2022.


Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, ο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης θεσπίζεται για την υποστήριξη και ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, σε συμβάντα και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αρμοδιότητάς του, εντός του χερσαίου χώρου της ελληνικής επικράτειας. Σημειώνεται ότι στο προαναφερόμενο πλαίσιο δεν εμπίπτουν η διεξαγωγή επιχειρήσεων ναυτικής και αεροπορικής έρευνας-διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της Ελλάδας καθώς και η παροχή συνδρομής στο Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας εκτός και αν υποβληθούν σχετικά αιτήματα συνδρομής


Με το ίδιο νομοσχέδιο τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.1349/1983 σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Μεταξύ άλλων επαναπροσδιορίζεται ο σκοπός του ΟΑΣΠ, στον οποίο περιλαμβάνεται, και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την εκτίμηση του ηφαιστειακού κινδύνου και της ηφαιστειακής διακινδύνευσης.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.