Στις 2 Νοεμβρίου έρχεται το «καλάθι του νοικοκυριού» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

23.10.22

Στις 2 Νοεμβρίου έρχεται το «καλάθι του νοικοκυριού»


 Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το «καλάθι του νοικοκυριού», το περιεχόμενο του οποίου θα διατηρείται για επτά ημέρες και στη συνέχεια θα αλλάζει κάθε Τετάρτη, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση. 


Ακόμη, υπογράμμισε ότι, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις μεγάλες αλυσίδες ( 15-17 αλυσίδες), μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες. «Δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα, αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα σε περίπτωση ασυνέπειας. 


«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» σχολίασε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση στο κανάλι του Open, αναφορικά με το αν θα έχει προλάβει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός της προσεχούς εβδομάδας.


Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε τέλος, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στα προϊόντα που θα βάλει κάθε επιχείρηση στο καλάθι. Μπορεί να είναι είτε επώνυμα, είτε ιδιωτικής ετικέτας «σκοπός είναι να υπάρξει συγκράτηση και μειωμένες τιμές».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.