Αλιευτικοί έλεγχοι στη Θάσο και την Χαλκίδα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.10.22

Αλιευτικοί έλεγχοι στη Θάσο και την Χαλκίδα


 Πεντακόσια είκοσι δύο κιλά (522kg) αλιεύματα του είδους "ολοθούριο", υπολειπόμενων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις (04) ημεδαποί και ένας (01) αλλοδαπός.


Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στην περιοχή "Παπαλιμάνι" ν. Θάσου, εντοπίστηκαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 50, 27, 31 και 31 ετών, καθώς και ένας 35χρονος αλλοδαπός, να φέρουν καταδυτικές στολές/συσκευές, να έχουν αλιεύσει με ερασιτεχνικό σκάφος μεταφοράς αυτοδυτών και να μεταφέρουν παράνομα επί του σκάφους, δύο χιλιάδες εξακόσια δέκα (2.610) άτομα, άνω του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων αλιευμάτων ατόμων HOLOTHURIA SPP, σε απαγορευμένη περίοδο.


Από το Κεντρικό Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν ο καταδυτικός εξοπλισμός, καθώς και τα εν λόγω αλιεύματα, τα οποία ποντίστηκαν στη θάλασσα.


*****


Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή Ν. Ευβοϊκού κόλπου Γλύφας Χαλκίδας, περιοχή υγειονομικά μη επιτρεπόμενη για διενέργεια οστρακαλιείας, εντοπίστηκε ένας 39χρονος ημεδαπός.


Συγκεκριμένα, ο 39χρονος είχε αλιεύσει διενεργώντας υποβρύχια αλιεία, δεκαεννέα κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (19,8kg) όστρακα του είδους “ΣΤΡΕΙΔΟΧΤΕΝΑ”, απαγορευμένου στην ερασιτεχνική αλιεία.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων, η οποία επαναποντίστηκε στη θάλασσα.