Επίσκεψη-Συνάντηση αντιπροσωπείας Δ.Σ Ε.Π.Λ.Σ Θράκης με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και Στελέχη- Μέλη της Ένωσης του Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.10.22

Επίσκεψη-Συνάντηση αντιπροσωπείας Δ.Σ Ε.Π.Λ.Σ Θράκης με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και Στελέχη- Μέλη της Ένωσης του Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης


 Ανακοίνωση Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης:


Την Δευτέρα 24/10/2022 αντιπροσωπεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Γαλατούμο Νικόλαο  και με τα Στελέχη-Μέλη της Ένωσης στο Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης.


 


Κατά την συζήτηση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Σαμοθράκης τέθηκε το θέμα της Υποστελέχωσης του Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης και η ανάγκη ενίσχυσης του από τα εξερχόμενα Στελέχη της Σχολής Λ/Φ στα τέλη και τις αρχές του νέου έτους, τα Στελέχη με ειδικότητα Πλοιάρχου και Μηχανικού που αναμένεται να τοποθετηθούν τον μήνα Νοέμβριο του τρέχοντος έτους αλλά και των Στελεχών που θα εξέλθουν από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος.  Επιπρόσθετα τονίστηκε και η αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης στα σκάφη με μηνιαίες μετακινήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.


 


Ο κ. Δήμαρχος εξήρε τα Στελέχη που υπηρετούν στη ν. Σαμοθράκη για το έργο που επιτελούν και δήλωσε ότι θα προωθήσει τα δίκαια αιτήματα της Ένωσής μας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με σκοπό την ενίσχυση της Υπηρεσίας με προσωπικό, προς όφελος της αποδοτικότερης λειτουργίας της Υπηρεσίας  σε παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες αλλά και επισκέπτες του νησιού και της διασφάλισης του αισθήματος ασφαλείας της κοινωνίας από την προστασία – επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων μας που καθημερινώς επιτελείται από τα Στελέχη αλλά ελλείψει  προσωπικού υπερβάλλουν εαυτό.


 


Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Α’ Λ/Τ  Σαμοθράκης, αποτυπώθηκε από τα Μέλη μας ότι η υπομονή τους εξαντλήθηκε,  έχοντας συμπληρώσει τα 18 από τα 27 υπηρετούντα Στελέχη τον μέγιστο χρόνο παραμονής σε νησί α’ κατηγορίας (2 έτη) και η απόγνωση που έχουν περιέλθει στην προσωπική και οικογενειακή τους ευημερία δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, μη έχοντας δυνατότητα έπειτα από τόσα πολλά έτη να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους (Αλεξανδρούπολη-Πόρτο Λάγος κ.λ.π.). Η ανησυχία τους δε είναι έκδηλη για την πιθανότητα λόγω μορίων να μετατεθούν σε Υπηρεσία εντός των οκτώ επιλογών τους, μακριά από τον τόπο επιλογής τους, λόγω μη ύπαρξης οργανικών αν και αιτιολογημένα υπάρχει ανάγκη αύξησης αυτών. Παράλληλα, παρά την δέσμευση για εξεύρεση λύσης σε θέμα συνυπηρέτησης Στελέχους με τη σύζυγο του, επίσης Στέλεχος Λ.Σ, που υπηρετούν σε νησί α’ κατηγορίας, δεν τους δόθηκε η δυνατότητα και δεν έγινε δεκτό το αίτημα τους να υπηρετήσουν στην ίδια Υπηρεσία εδώ και ένα χρόνο.


 


Η Ένωσή μας, σεβόμενη πάντα την ανάδειξη και διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων, δεσμεύτηκε στα Μέλη, ότι θα αποστείλει στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία αλλά και στους αρμόδιους φορείς επιστολή με σκοπό την αποτύπωση της δεινής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει  τα Στελέχη του Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης με στόχο την εξεύρεση λύσης στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.