Ελλάς – Γαλλία αμυντική συνεργασία: Συνάντηση Φλώρου και Λαλούση με τον Στρατηγό Schill - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.10.22

Ελλάς – Γαλλία αμυντική συνεργασία: Συνάντηση Φλώρου και Λαλούση με τον Στρατηγό Schill


 Ενισχύεται ο ελληνογαλλικός άξονας ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο – Βούληση των δύο πλευρών για συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Με μεθοδικές κινήσεις, αποφασιστικότητα και σιγουριά για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στις γεωπολιτικές εξελίξεις, Ελλάδα και Γαλλία δημιουργούν ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι σε αναθεωρητικές δυνάμεις που προκαλούν αποσταθεροποίηση.

Αθήνα και Παρίσι εμβαθύνουν την αμυντική τους συνεργασία, την ώρα που η χώρα μας ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ αποκτώντας πανίσχυρα γαλλικά οπλικά συστήματα, που ανατρέπουν τους συσχετισμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι κοινές δράσεις των δύο χωρών στη διπλωματική σκακιέρα είναι συνεχείς, ενώ παράλληλα οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, αλλά και οι Αρχηγοί των Κλάδων διαμορφώνουν τη στρατηγική για περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αρχηγό Χερσαίων Δυνάμεων της Γαλλίας (Chef d’Etat-Major de l’Armée de Terre) Στρατηγό Pierre Schill, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν την 21 Ιανουαρίου 2022 μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Ομολόγου του Αρχηγού Άμυνας της Γαλλίας General Thierry Burkhard (πατήστε εδώ).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και στις επιπτώσεις της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και στην επακόλουθη ραγδαία μεταβολή του περιβάλλοντος και της αρχιτεκτονικής ασφάλειας τόσο του ευρωατλαντικού χώρου όσο και ευρύτερα.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις συνεργασίες και στα εταιρικά σχήματα στα οποία συμμετέχει η Χώρα μας από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και με Χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που αποσκοπούν στην προαγωγή της ασφάλειας, της σταθερότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, και πέραν αυτών.

Επιπλέον, επεσήμανε την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς την υλοποίηση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και Γαλλίας, η οποία εμβαθύνεται διαρκώς στο σύνολο των πεδίων που έχουν συμφωνηθεί, με πλέον χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα την Διμερή Διακλαδική Άσκηση «ARGO-22» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και σκοπός της οποίας ήταν η επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 Χωρών (πατήστε εδώ).

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η στενή συνεργασία του Αρχηγού ΓΕΣ με τον Ομόλογό του, σε συνέχεια και των πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί, θα συμβάλλει έτι περαιτέρω στην από κοινού αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Χερσαίων Δυνάμεων Ελλάδος και Γαλλίας, προάγοντας τον σταθεροποιητικό ρόλο των 2 Χωρών στην ευρύτερη περιοχή.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΣ συνόδευσε τον Αρχηγό του Επιτελείου Χερσαίων Δυνάμεων της Γαλλίας, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.