«Επί τάπητος η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.10.22

«Επί τάπητος η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»


 Η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα νέο «όπλο» απέναντι στην Τουρκία και αυτό είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.


«Το όπλο βγήκε από το συρτάρι και μπήκε ξανά στο τραπέζι, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύντομα ανάλογα με τις ανάγκες», αναφέρει η δημοσιογράφος. Συγκεκριμένα, η επέκταση αυτή αφορά τα νότια και τα δυτικά της Κρήτης, ακολουθώντας την υπογραφή του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου, που αγνοεί εντελώς την ύπαρξη των ελληνικών νησιών της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου.


Σημείο-κλειδί είναι και η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κατά την οποία συζητήθηκε σοβαρά η οριοθέτηση «μερικής ΑΟΖ» ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με την κ.Κοράη.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «τα πράγματα με την Τουρκία δεν είναι καθόλου απλά», με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια να επισημαίνει σε κάθε δηλωσή του πως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.


Σχετικά με το εάν θα ενημερωθούν οι σύμμαχοι της Ελλάδας, η κυβέρνηση απαντά πως δεν υπάρχει κανένας λόγος καθώς αποτελεί μια μονομερή ενέργεια της χώρας και όταν τα προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα θα κατατεθούν απευθείας στον ΟΗΕ, ανέρε η δημοσιογράφος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Πηγή