Νέα τουρκική επίθεση με fake news κατά της Ελλάδας -«Τους χτυπούν, τους αφήνουν να πεθάνουν» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.10.22

Νέα τουρκική επίθεση με fake news κατά της Ελλάδας -«Τους χτυπούν, τους αφήνουν να πεθάνουν»


Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εσωτερικών της.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα ότι ασκεί βία σε μετανάστες, «ακόμα και σε γυναίκες ή παιδιά», και ότι τους μεταχειρίζεται με απάνθρωπο τρόπο, κλέβοντάς τους τα υπάρχοντα.

Στην αρχή, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου αναφέρεται στον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, «του οποίου η χώρα βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες συμπεριφορές κατά μεταναστών, εφαρμόζει για άλλη μια φορά τακτικές για να δημιουργήσει εντυπώσεις, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία».

Νέα προκλητική ανακοίνωση της Τουρκίας
«Γνωρίζουμε καλά ότι η Ελλάδα είναι απελπισμένη, μετά την ομιλία του προέδρου μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία απεικονίζει τις απάνθρωπες τακτικές της Ελλάδας, σε κοινή θέα. Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες επαναπροωθήσεις που κάνει παίρνοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους και πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Εδώ και χρόνια αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες της Ελλάδας εκτίθενται στα μάτια όλου του κόσμου με εικόνες και διεθνείς αναφορές που απεικονίζουν τρυπημένα σκάφη, με αφαιρούμενες τις μηχανές τους, μετανάστες που έχουν δεχθεί κακοποιήσεις, ακόμη και πυροβολισμούς με στόχο τον θάνατό τους. Μόλις τον περασμένο μήνα τρύπησαν τη βάρκα μιας ομάδας μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων μωρών και βρεφών που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από τον Λίβανο. Έχοντας χάσει όλα τα τιμαλφή τους, αυτοί οι άνθρωποι αφέθηκαν να πεθάνουν. Ο 9 μηνών Asım και ο 4χρονος αδελφός του Abdülvahap έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης μεταχείρισης. Τώρα, η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις για αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντιών», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αν και υπήρξε έντονη πίεση στην Ελλάδα στη διεθνή σκηνή σε σχέση με τις ενέργειές της, η Ελλάδα δεν έκανε ούτε βήμα πίσω και συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπήρξαν παραβιάσεις του δικαιώματος στη ζωή και της απαγόρευσης των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης μεταχείρισης, μεταξύ των οποίων ήταν η χρήση βίας, συμπεριλαμβανομένης της βίας και της απάνθρωπης μεταχείρισης που ασκήθηκε σε όλους τους μετανάστες χωρίς διακρίσεις ακόμη και για γυναίκες ή παιδιά, κατάσχεση ρούχων και χρημάτων μεταναστών που αναζητούν είσοδο στη χώρα τους και κατάσχεση των πολύτιμων αντικειμένων τους με παράνομο τρόπο. Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», λέει η Τουρκία.