Απάντηση ΠΟΕΠΛΣ στον κ. Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη δήλωσή του πως «οι Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.10.22

Απάντηση ΠΟΕΠΛΣ στον κ. Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη δήλωσή του πως «οι Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους»Με αφορμή τις δηλώσεις του Γραμματέα του κόμματος ΜΕΡΑ25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη, με τις οποίες ανέφερε ότι «οι Λιμενικοί πνίγουν ανθρώπους για να αποφύγουμε τις μεταναστευτικές ροές», η Ομοσπονδία μας εκφράζει την ιδιαίτερη θλίψη αλλά και την οργή της, που τέτοιες απόψεις εκφράζονται από έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αρχηγό κόμματος.


Ο κ. Βαρουβάκης έχοντας θέσει στο παρελθόν το ερώτημα «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» κατά τον έλεγχο, που του διενεργήθηκε από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, φρόντισε σήμερα να μας αυτοσυστηθεί…


Κάνουμε γνωστό στον κ. Βαρουβάκη ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο της χώρας και στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχουν ως πρωταρχικό τους μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, το οποίο αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωσή τους.


Τα αποτελέσματα των διασώσεων στις Ελληνικές θάλασσες είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μετρήσιμα και έχουν επιτευχθεί από Έλληνες Λιμενικούς, οι οποίοι αφήνουν πίσω τις οικογένειές τους, δίνουν καθημερινά την ψυχή τους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για  να υπηρετήσουν την πατρίδα και να σώσουν συνανθρώπους μας.


Το ελάχιστο που οι συνάδελφοί μας αναμένουν από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων είναι να σταθούν αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι.

 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.