Η Τουρκία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.10.22

Η Τουρκία εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα


 Το βλήμα τουρκικής παραγωγής διήνυσε μια απόσταση 561 χλμ. και έπεσε ανοιχτά του λιμανιού της Σινώπης

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με δύο πηγές του Bloomberg.


Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι του Ρίζε γύρω στις 7:00 το πρωί τοπική ώρα, είπαν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να σχολιάσουν. Ο πύραυλος διήνυσε 561 χλμ. και έπεσε ανοικτά του λιμανιού της Σινώπης, είπαν.


Το μυστικό πρότζεκτ κατασκευής πυραύλων που ονομάζεται Tayfun (Τυφώνας στα ελληνικά), βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη εγχώριων όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.


Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, αποκλείοντάς την από το πρόγραμμα των F-35.

Πηγή