Σύρος: Ανασύρθηκε η άγκυρα του Blue Star 2 από το λιμάνι της Ερμούπολης - Δείτε βίντεο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.10.22

Σύρος: Ανασύρθηκε η άγκυρα του Blue Star 2 από το λιμάνι της Ερμούπολης - Δείτε βίντεο


 Με επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη (13/10), στο λιμάνι της Ερμούπολης, η επιχείρηση ανάσυρσης της άγκυρας και της αλυσίδας του Blue Star 2, που βρισκόταν στο βυθό της θάλασσας, εδώ και λίγες ημέρες.


Για την ανάσυρση της άγκυρας χρειάστηκε η συνδρομή του ρυμουλκού «Μεγαλόχαρη», γερανού του Νεωρίου, αλλά και δυτών, προκειμένου να γίνει με απόλυτη ακρίβεια η εν λόγω επιχείρηση, σύμφωνα με το cyclades24.


Αξίζει να σημειωθεί πως η άγκυρα του Blue Star 2, ζυγίζει περισσότερους 5-6 τόνους, ενώ η αλυσίδα είναι περίπου 80 μέτρα, κάτι που είναι προφανές, πως δυσκόλεψε το κατά τα άλλα, έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, που βρέθηκε στην ανάσυρση της άγκυρας του επιβατηγού πλοίου.


Η επιχείρηση διήρκησε αρκετές ώρες, ούτως ώστε να στεφθεί με επιτυχία αλλά και ασφάλεια, ενώ η άγκυρα μεταφέρθηκε εκτός θάλασσας, με γερανό, σε νταλίκα προκειμένου να μεταφερθεί στον Πειραιά.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.