Δημοσκόπηση GPO: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Εκπλήξεις στην 5άδα - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.10.22

Δημοσκόπηση GPO: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Εκπλήξεις στην 5άδα


 Στην έρευνα η ΝΔ προηγείται με 32,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,5%
Σημαντικές ανακατατάξεις στη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης καταγράφονται στη δημοσκόπηση της GPO  , η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του powergame.gr.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, πρώτος στις θετικές απόψεις είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 72,8% θετική άποψη, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην τρίτη θέση του πίνακα κατάταξης στη δημοφιλία βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με 52,4% θετικές γνώμες για την δράση του, έναντι 39,3% αρνητικών.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ακολουθεί με 52,1% θετική αποτίμηση για το έργο του, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέβασε τα ποσοστά των θετικών απόψεων για το έργο του και βρέθηκε στους 5 δημοφιλέστερους υπουργούς, μετά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης, και ακολουθούν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, και την δεκάδα των δημοφιλέστερων υπουργών της κυβέρνησης συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

9_2
Στην ίδια δημοσκόπηση αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ προηγείται με 32,6% (έναντι 32,7% στη μέτρηση της GPO για τον Σεπτέμβριο).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,5% (25,4% τον Σεπτέμβριο). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 10,2% εμφανίζει απώλειες της τάξης του 0,7% σε σχέση με το 10,9% του περαμένου μήνα. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,5% των προτιμήσεων (5,3%), η Ελληνική Λύση στο 3,8% (3,8%), το MέΡΑ25 με 2,6% (2,2%), οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,6% (1,7%). Άλλο κόμμα επιλέγει το 5% των ερωτηθέντων (5,4%). Ο ένας στους δέκα δηλώνει αναποφάσιστος (10,1% έναντι 9,8% τον Σεπτέμβριο).